Barn
BLINK : For barn over 4 år.
 Her er søndagsskolebarna i Nordhordland Bibelsenter samlet til BLINK, som er for de fra 4 år til 4.klasse. De større barna har egen samling, som kalles VINK. Sammen med barna på dette bildet er disse lederne, fra venstre: Marit Soltveit Pedersen, Firas Aoun, Jorunn Soltveit og Øyvind Heggernes. Hovedleder for barnearbeidet er Thomas Knudsen, og Malin Knudsen er lederen for Vink-barna.
Barna på søndagsskolen er først sammen med de voksne i storsalen i cirka 20 minutter, og deltar i lovsangen der. Deretter går de til et klasserom i 2.etasje hvor de har sitt eget møte.
Barn som er under 4 år kan leke i et siderom til møtesalen, sammen med voksne, som derfra kan følge med på TV-overføring fra møtet.
En helt spesiell kvinne

Hun var ikke noe skolelys, og manglet utdannelse. Men to ting hadde Gladys Aylward: Kjærlighet til mennesker og tro på Gud! Det skulle gjøre henne verdensberømt til sist. Så berømt at filmstjernen Ingrid Bergmann filmet hennes liv!

 Til Kina, frøken? Det blir 1800 kroner en vei! Finnes det ikke en billigere billett? spurte Gladys. Hun stod med alt hun hadde, 60 kroner, i neven. Jo, hvis hun tok jernbanen gjennom Tyskland, Russland og Sibir, kostet det 950 kroner. Men mellom Russland og Kina var det krig, så den veien var stengt.

Nå arbeidet den fattige hushjelpen som en maur for å tjene de kronene hun trengte. Hun unte seg ingenting, for alt hun tjente skulle gå til billetten til Kina! Så dro hun av sted, uten å kunne et ord kinesisk. Hun skulle reise rundt halve jorden. Og det skulle gå 17 år før foreldrene fikk se henne igjen.

På toget måtte hun sove i kupé sammen med russiske soldater, som ikke forstod et ord engelsk. Hun var eneste reisende som var kvinne. Langt inne i Sibir måtte toget stanse på grunn av krigen. Nå stod Gladys der i den dype snøen uten å vite hvordan hun skulle komme videre.

Gud gav Gladys en idé: Hvis hun laget bråk, måtte politiet arrestere henne. Slik ble det, og hun fikk tak over hodet, i et rom så skittent og fælt at hun holdt på å besvime. Vel, etter mange krumspring og underlige opplevelser, kom hun endelig fram til Kina! Så fikk hun tjene Gud og kineserne, slik hun hadde drømt om.

Særlig ble Gladys kjent for sin innsats under Japan-Kina-krigen, da hun loste 100 små og større barn over fjell og dal i ukevis, for å berge deres liv. Det var et blodslit. De måtte sove under åpen himmel, og tigge mat for å overleve!! Senere i sin tjeneste bygget Gladys opp et barnehjem for kinesiske flyktninger i Taiwan.

(Kilde : Boken UT TIL ALLE av Liv Randi Bjørlykke)
21/04/16/Kåre
Fanget av røvere i Kina

Marie Monsen fra Bergen kom til Kina i 1901, og ble en av Norges største misjonærer. Som svar på bønn fikk hun oppleve store vekkelser, men også Guds hjelp i hverdagen.

 19. april 1929 la et skip ut fra byen Tientsin i Kina. Blant alle de kinesiske passasjerene var det også en norsk kvinne, misjonær Marie Monsen. Egentlig var skipet fullt, men styrmannen lot Marie få hans lugar. Reisen til Shantung skulle bare ta 15 timer.

Da reisen nærmet seg slutten hørtes plutselig pistolskudd, hyl og skrik og mye bråk over hele skipet. Noen røvere hadde gjemt seg blant passasjerene, og nå hadde de kapret skipet. Snart kom flere røvere om bord, så de var en bande på 60 i alt. Marie forstod hva som hadde skjedd, men et ord fra Gud kom til henne : Frykt ikke, Marie, for jeg er med deg. Se deg ikke engstelig om, Marie, for jeg er din Gud; jeg styrker deg og hjelper deg, Marie, jeg holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. (Jes. 41,10)

Nå fikk Marie virkelig oppleve hvordan Gud beskyttet henne i alle situasjoner. Gang på gang hadde hun en pistol rettet mot seg, men Marie siterte Guds ord for røverne : Ingen av de våpen som blir smidd mot meg, skal ha framgang. (Jes. 54,17)

Marie nektet å spise den stjålne maten røverne bød henne. Før reisen hadde Gud talt til henne om å ta med seg epler. Disse, og noe kjeks og sjokolade, ble hennes mat i 9 dager. Så tok maten slutt. Skipets styrmann, som Marie ikke hadde sett siden skipet ble kapret, dukket plutselig opp med noen søtsaker og kokte egg den tiende dagen! Dette klarte han å smugle inn til henne, noe han fortsatte med, slik at Marie hele tiden hadde noe å spise.

Det gikk 23 dager før myndighetene fant skipet, og røverne måtte rømme. Hele tiden opplevde Marie Guds beskyttelse og mirakler, og hun fikk forkynne evangeliet for røverne. Hvis du vil lese hele historien, finner du den i slutten av boken "En hjelp i trengsel", skrevet av Marie Monsen.

(Fra boken "En hjelp i trengsel" av Marie Monsen)

15/04/16/Kåre Hindenes
Mamma Maggie og gatebarna i Kairo

For 30 år siden skulle Maggie Gobran besøke fattige barn i Moqattam i storbyen Kairo. Det var like før jul, og den rike overklassekvinnen skulle dele ut noen gaver til barna. Den dagen skulle forandre hele hennes liv, og også livene til tusener av barn.

Maggie Gobran fra Egypt var en meget rik kvinne, og hun hadde en god stilling som lærer på det amerikanske universitetet i Kairo. Før jul i 1985 besøkte hun for første gang Moqattam, for å dele ut julegaver til de fattige barna, i det som kalles søppelbyen. I Moqattam lever nemlig 200.000 mennesker av å sortere søppel. Halvparten av disse er barn.

Da Maggie er i Moqattam denne dagen, får hun se noe som rører seg under søppeldyngen. Det viser seg å være et barn, levende begravd i søppel. Og snart finner hun enda et barn under søppel-haugen. Den dagen ble den rike kvinnens liv forandret. Hun kjente Guds kall til å ta seg av disse fattige barna, og fra nå av gav hun opp sitt liv i luksus og overflod.

Nå er hun kjent som Mamma Maggie, og sammen med sine medarbeidere har hun hjulpet tusener av fattige barn. Hennes organisasjon kalles Stefanusbarna, og de starter og driver barnehager for barn i alderen 2-6 år. Hver barnehage har fra 200 til 450 barn, og barna får mat, helsesjekk, yrkesutdanning, leiropphold, og....kanskje viktigst av alt : Håp!

Mamma Maggie og hennes medarbeidere besøker hver eneste uke de mange hjem som de har kontakt med i søppelbyen. Da får familiene mat og helsesjekk, en Bibelfortelling og bønn. To ganger om året får barna reise på leir. En jente som ble spurt om hva hun syntes var det beste med å være på leir, svarte : "Å dusje - og å be sammen".

Det er 30 år siden Mamma Maggie sa ja til Guds kall, og det har forandret tusener av barns liv. En film om hennes liv og tjeneste har blant annet blitt vist på norsk TV. Tenk hva Gud kan gjøre gjennom ett menneske som sier ja til Hans kall! Gjennom det du nå har lest vil Gud også tale til deg! Hvem kan du vise Hans kjærlighet til?

Foto: Bjørn A. Wegge/Stefanusalliansen

07/04/16/Kåre

Slavepiken som kjente Israels Gud

En gang ble Israel angrepet av Syria, og blant de som ble bortført som fanger var en ung jente. I Syria ble jenta en slave i huset hos den mektige krigeren Na'aman.

Na'aman ble alvorlig syk. Han ble spedalsk. Ingen leger kunne hjelpe han. Da fortalte den jødiske slavepiken sin herre om Israels Gud, og om hans profet Elisa. Om du drar til profeten i Israel blir du frisk, sa jenta.

Og Na'aman gjorde som jenta sa. Han dro til Israel, og ble helbredet av Israels Gud. Na'aman var nok mektig, men den unge slavepiken likevel mektigere, for hun kjente Israels Gud! Hennes tro reddet Na'aman. Så la oss lære å kjenne Herren! (Hosea 6,3)

Bibelteksten finner du i 2.Kongebok 5.

06/04/2016

Den rike kvinnen som ble de syke og fattiges hjelper
Hun kom fra en rik familie, men hennes liv ble viet de syke og fattige. Slik ble det fordi hun fulgte Guds kall i sitt hjerte. Få kvinner i verden har blitt så berømt som Florence Nightingale, kvinnen som ble den moderne sykepleies mor.

 Skal du bli sykepleier? Du som er fra en sånn fin familie! Nei, foreldrene kunne virkelig ikke forstå at deres jente ville noe slikt. De ville ikke at hun skulle arbeide. Det eneste rike jenter behøvde å gjøre var å gifte seg!

Men Florence var virkelig en uvanlig jente. Fra hun var barn hadde hun vært opptatt av å lindre smerte og sykdom hos de hun hadde rundt seg. Da hun var 17 år gammel talte Gud til henne og kalte henne til et spesielt oppdrag. Hun skulle hjelpe de syke og fattige! Jeg kan ikke gå hjemme og spise søte kaker når andre sulter i hel, tenkte hun.

Så brøt Krim-krigen ut, og Florence var en av sykepleierne som dro til krigsområdene ved Svartehavet for å hjelpe de sårede og syke soldater. Hennes innsats var enestående. Før Florence kom døde 60% av soldatene på feltsykehusene. Etter at hun og de andre sykepleierne hadde gjort sin innsats, døde bare 2% av de innlagte soldatene.

Om dagen arbeidet Florence på sykesalene, og om natten skrev hun. I brev og bøker skriver hun om sykepleierfaget. Mange ting som i dag er en selvfølge, er et resultat av det denne kvinnen utrettet. Etter krigen kom hun hjem til England som en heltinne, og for mange unge er hun enda i dag deres største forbilde!

Florence startet også en sykepleierskole, og denne ble snart et forbilde for slike skoler over hele Europa. Hun fikk utmerkelser som ingen andre kvinner før hadde fått! Tenk, hvor mye Gud kan gjøre gjennom et menneske som er lydig mot Hans kall!

Når tid? Florence Nightingale ble født i 1820 og døde i 1910.

Kilde: Fra boken "Ut til alle" (Bjørlykke) og bladet "Rikere Liv".

30/03/2016/Kåre

Bare en som takket

Spedalskhet er en fryktelig og smittsom sykdom. De som ble syke måtte leve for seg selv utenfor byene, uten å være sammen med andre folk. En dag møtte Jesus ti spedalske menn utenfor en landsby på grensen til Samaria.

De ti mennene ropte til Jesus om hjelp. Han sa da at de skulle gå og vise seg frem for prestene. Da de gjorde som Jesus sa, ble de alle helbredet! Å hvor lykkelige de må ha blitt!

Nå skulle vi kanskje trodd at disse ti mennene ville komme tilbake og takket Jesus! Men det var bare en som kom og takket. Han var en utlending, en samaritan. Nå fikk han også høre at hans tro hadde frelst han!

Vi synest nok at de andre ni mennene var utakknemlige. Men hva med deg og meg? Takker vi Jesus for alt det gode vi har og får hos Ham? Tenk på noe som du kan takke Jesus for i dag!! Og lev i takknemlighet til Gud hver dag!!

Bibelteksten finner du i Luk. 17,11-19.

29/03/2016/Kåre

Kvinnen ved brønnen

Det er midt på dagen og sola steiker. En kvinne er på vei fra byen Sykar for å hente vann. Hun bærer på en krukke. Egentlig burde hun ventet til kvelden med å gå til brønnen. Men da er det mange kvinner der. Nå får hun være alene!

Men hva er dette? Det er noen ved brønnen. En mann. Og nå snakker han til henne. Mannen er tørst. Nå ber han henne om drikke! Dette var merkelig, at en jødisk mann vil snakke med henne, en samartitansk kvinne! Hvem kan han være?

Men nå skjer det noe enda mer underlig. Mannen ved brønnen taler om kvinnens liv. Han kjenner henne, og vet også om hennes synd og nederlag. Mannen som bad om drikke tilbyr nå selv vann! Han sier at han har levende vann å gi! Hva skal kvinnen tro om dette? Mannen som snakker med henne må være en profet. Kan det være Messias?

Ja, hun har møtt Messias! Mens vannet i Jakobsbrønnen bare slukker tørsten for en stund, så vil Jesus slukke vår tørst for evig! Han slukker vår åndelige tørst, og gir oss en kilde på innsiden.

Snart springer kvinnen inn til byen. Hun glemmer både krukken og vannet hun skulle hente! Nå har hun noe viktigere å gjøre!! Hva tror du det var?

Bibelteksten finner du i Joh.4.

14/03/2016/Kåre

Den blinde tiggeren som møtte Jesus

En dag fikk Jesus se en tigger som satt ved veikanten. Denne mannen hadde vært blind fra han var født. Han kunne ikke arbeide og tjene penger som andre, men måtte tigge til livets opphold.

Han kunne ikke se noe, heller ikke Jesus som kom gående med sine disipler. Men Jesus så mannen. En mann som hele sitt liv hadde levd i mørke, fikk denne dagen møte han som er verdens lys!!

Jesus laget en deig av spytt og jord, som han smurte på mannens øyne. Deretter ba han mannen om å gå og vaske seg i dammen Siloa. Da mannen var lydig og gjorde som Jesus sa, fikk han sitt syn!!

Tenk hvilken forandring det ble for denne mannen! Naboene kjente ham ikke igjen! I vår ånd er også vi blinde på grunn av synden. Bare Jesus kan gjøre oss seende! Når vi møter Jesus og blir født på ny kan vi se Guds rike!! Da blir også vi forandret!!

Bibelteksten finner du i Joh.9.

26/02/16

Da Jesus kom til Jeriko

En dag dro Jesus gjennom byen Jeriko, og mye folk fulgte han. Plutselig stoppet Jesus ved et morbærtre, og kikket opp i treet! Det satt en mann der!

Mannen i treet var den rike overtolleren Sakkeus. Han ville så gjerne se Jesus, men var liten av vokster, og alle folkene skygget for han. Derfor hadde han klatret opp i et tre, for å få god utsikt når Jesus dro forbi.

Jesus kalte på Sakkeus. Som Jesus kjente Sakkeus, og visste hva han het, slik kjenner Han også deg! "I dag vil jeg bo hos deg", sa Jesus. Sakkeus ble kjempeglad! Han tok imot Jesus. Men folket likte ikke at Jesus ville bo i huset til en synder!

Sakkeus angret og bekjente sine synder for Jesus. Han ble tilgitt og frelst! Er det ikke stort at Jesus er kommet nettopp for å lete etter syndere! Og for å frelse dem! Har du tatt imot Ham?

Bibelteksten finner du i Luk.19,1-10.

18/02/16

Hvordan et barns drøm ble til velsignelse for en hel verden
I 200 land i verden finnes det bibelselskaper som er med og sprer Bibelen til mange land og folkeslag. Det Norske Bibelselskap ble startet i 1816, og er 200 år i år! Men tenk at det hele startet med en fattig jente som bodde i Wales, og som så inderlig ønsket seg en bibel.

Jenta het Mary Jones og var bare 10 år gammel. Foreldrene mente jenta måtte gi opp sin drøm om å eie en bibel. De var fattige, og ville aldri ha råd til å kjøpe en så dyr bok. Dessuten kunne ikke jenta lese heller, og det fantes ingen skole hun kunne gå på.

Men så ble det startet en skole en times vei fra der jenta bodde, og slik fikk Mary lære seg å lese. Hos en rik dame fikk hun også lov å lese fra Bibelen. Nå sparte Mary i 6 år for å kunne få råd til å kjøpe en bibel. Da hun var 16 år gammel fikk hun høre om en prest som hadde bibler som han solgte. Hun måtte gå til fots 40 kilometer for å komme dit presten bodde, men da hun endelig var framme hadde presten bare 1 bibel igjen, og den var allerede bortbestilt av en annen.

Mary brast i gråt, og fortalte presten hvordan hun hadde spart i mange år for å kjøpe seg en bibel. Og nå måtte hun gå den lange veien hjem uten å få drømmen oppfylt. Presten ble så rørt av dette at han gav henne den siste Bibelen han hadde igjen, selv om den egentlig var bestilt av en annen.

Senere var presten på et møte i London, der han fortalte historien om denne jenta. Forsamlingen ble så grepet av dette at de bestemte seg for å starte Det Britiske Bibelselskap. Det var i 1804. Dette Bibelselskapet var det som hjalp til da Det Norske Bibelselskap startet i 1816!

Tenk at en ung jente sin drøm ble starten på noe så stort! Nå spres Bibelen til millioner av mennesker rundt om i verden gjennom mange bibelselskaper! Hva drømmer du om? Kanskje din drøm en dag vil bli til velsignelse for mange mennesker?

07/02/16

GI ALT TIL JESUS

Joh.6,9: Det er en liten gutt her som har fem byggbrød og to fisker. Men hva er det til så mange?

Tenk litt på det som står her! En liten gutt gir matpakken sin til Jesus! Men det er 5000 menn og dessuten mange kvinner og barn som skal spise! Hva er da en matpakke? Men gutten gir matpakken til Jesus! Dermed skjer underet! Også du kan ofte synes at det du har ikke er noen ting. At du ikke er flink til det ene eller andre. Men gi alt til Jesus!! Da kan det du har bli til velsignelse for mange mennesker!

En gang las jeg historien om sigøynerpredikanten Gipsy Smith (født i 1860 i England). Han hadde ikke gått på noen skole, og aldri sett noen grammatikkbok før han ble voksen. Likevel ble han en av de største talere i sin tid, som vant tusener for Jesus i flere land. Og han talte kveld etter kveld uten å begå grammatiske feil! Slik kan Jesus velsigne! Og slike under gjør Jesus fremdeles!

02/02/16

Nordhordland Bibelsenter Alvermarka 39, 5911 Alversund
___________________________

Tlf: 902 20 938
E-post: post@bibelsenter.no
___________________________

Konto nr.:
6529 05 14767
Konto nr. misjon: 6529 05 14791